dinsdag 5 juli 2016

Column: Prijslijst van Van Koppen

De prijslijst van lokaal 110

Zoals sommige leerlingen wel weten hangt er een lijst met allemaal prijzen in lokaal 110, het lokaal van Reinier van Koppen (docent economie). Zelf heb ik nooit zo erg begrepen waarvoor deze lijst nou was. Er staan verschillende prijzen op, van een rekenmachine, een potlood, en een proefwerkblaadje. Ik was laatst in de pauze eens bij hem langs gegaan om te vragen wat die lijst allemaal betekent.

Van Koppen is ongeveer 4 jaar geleden begonnen met zijn prijslijst. De voornaamste reden dat hij met die lijst is begonnen is om te zorgen dat leerlingen hun spullen mee zouden nemen. En als je iets normaal niet hebt moet je het kopen of huren. Zoals hij zelf zei: “Deze lijst is economie in de praktijk!

De prijzen zijn gebaseerd op hoe belangrijk ze zijn. Een rekenmachine kan je niet zonder bij economie. Als je geen rekenmachine bij je hebt bij economie, dan kun je gelijk een onvoldoende op je blaadje schrijven. Vandaar dat die het duurste is. Een pen/potlood en een blaadje kan je vaak nog wel ‘lenen’. De prijzen hebben overigens geen last van inflatie, dus de prijzen zullen gelijk blijven.

Bij Van Koppen gaat het voornamelijk om het spullen meenemen. Maar sommige andere docenten vonden het wel een leuk idee. Zo worden er weleens leerlingen uit andere lessen naar lokaal 110 gestuurd om een rekenmachine te lenen. Zelf had Van Koppen een jaar lang een leerling die gewoon geen rekenmachine had. Tja, dan loop je binnen!

Dus je weet nu dat je volgend jaar pas in paniek hoeft te schieten als Van Koppen er niet is. Anders kan je voor wiskunde (onderbouw), natuurkunde, scheikunde en economie gewoon een rekenmachine huren! Zorg wel dat je altijd wat geld bij je hebt.

En bij deze wens ik iedereen nog een fijne vakantie!



Zie hier de Prijslijst + Algemene voorwaarden voor het schooljaar 2015/2016

- Lucas van de Weijer







Geen opmerkingen:

Een reactie posten