dinsdag 5 juli 2016

De medezeggenschapsraad - Loran Hempenius

De medezeggenschapsraad




Ik heb een kort interview gehouden met Loran Hempenius die straks weggaat uit de medezeggenschapsraad, en er dus een plekje vrijkomt.

De medezeggenschapsraad, wat houdt het in?

Er wordt veel besloten, jij zit er dan zelf namens de leerlingen. Er zitten 6 leraren, 3 ouders en 3 leerlingen in. Er zijn wel verplichtingen. Je moet namelijk bij elke vergadering zijn. En als je echt niet kan maken de andere leerlingen aantekeningen en die krijg je dan doorgestuurd. En je moet niet je eigen mening geven, maar denk aan wat de leerlingen zouden vinden. Het is erg leuk en staat goed op je cv. Je leert meer mensen kennen en het is erg leerzaam. Daarnaast ken je ook veel docenten en mensen van de schoolleiding. En je weet misschien als enige van al die leerlingen wat er aan het gebeuren. Er worden geen beslissingen over bijvoorbeeld feesten gehouden, maar alleen over echte zakelijke dingen.
 
Ben je er veel tijd voor kwijt?

Dat valt wel mee, de vergadering is 1 keer in 6 weken, deze duurt dan van 2 tot 3 uur.
 
Hoe werkt de deelname?

Er gaan dit jaar 2 mensen weg. Dat betekent dat er volgend jaar 2 plekken vrij zijn. Voor de mensen die er willen deelnemen, heb ik gesprekken tijdens de kleine of grote pauze, maar helaas kan ik niet met de hele school praten, dus als er meer dan 3 mensen meedoen betekent dat de verkiezingen en mag de school beslissen. Je moet er echt wat voor over hebben en dan maak je een goede kans!

 Groet Loran Hempenius


Geen opmerkingen:

Een reactie posten